Archief op 8 juni 2024

Pubquiz

Op 7 Juni was het eindelijk zover: de Pubquiz!!! In plaats van het balletje slaan op de dinsdagavonden werd meermaals een leffe blond en een laptop opengetrokken. Resultaat: 100 vragen over letterlijk van alles en nog wat. Elektrisch potentiaal verschil, AI, kunst en literatuur, nieuwsberichten, geschiedenis, sport, viscositeit…. Volgens mij ook nog een beetje aardrijkskunde en een tafeltennisvraag.


Om 20:00 was de inloop in de kroeg van Het Perron in Valthe. Met 19 deelnemers, een kroeg en 2 quizmasters was het recept klaar voor een gezellige avond. De teams werden willekeurig ingedeeld in 4 teams van 4 en één van 3. Het casten van de powerpoint op het scherm had enige problemen waardoor toch een HDMI kabel te voorschijn getoverd moest worden. De eigenaresse kon één avondje geen tv kijken….


De powerpoint werd gestart met Bert en Team 2 in de Bolderkar. Na al die jaren kon de kar uit de schuur worden gehaald.


Om de 25 vragen was steeds een korte pauze om water weg te brengen, de antwoorden na te kijken en een glas drinken te halen.


Er waren ook nog dikke prieznn te winnen. De Wervelwinden, het team van Richard, Johan de Rode, Gerhard en …. Gingen er vandoor met de bonbons en nougat.
Al met al was het een gezellige avond.